Přirozenou cestouO násNáš týmFotogalerie a videaAktualityNapsali o násPodporují násMasážeZásilkovnaKontaktDoporučujeme
Kontakt
Přirozenou cestou s.r.o.

Otevírací doba
po-pá 9-18
so 9-12

Provozovna:

Přirozenou cestou - bylinky, aromaterapie
Dolní náměstí 8/9
779 00 Olomouc
tel.: 585 229 777
mob.: 773 200 602

prirozenoucestou@email.cz

Facebook
 
     

Potvrzení naší firmy o splnění podmínek pro poskytování náhradního plnění

Potvrzení naší firmy o náhradním plnění: Prohlášení o NP (450722)

Co je náhradní plnění?

Zákon č. 435/2004 Sb. (o zaměstnanosti) a jeho prováděcí vyhláška 518/2004 Sb. ukládají zaměstnavatelům s více než 25 zaměstnanci v pracovním poměru povinnost zaměstnávat tzv. povinný podíl (v současnosti 4%) osob se zdravotním postižením (dále jen „ZP“). Osoby s těžším ZP se přitom započítávají třikrát.

Sluší se poznamenat, že pro vznik uvedené povinnosti není rozhodný aktuální počet zaměstnanců (např. ke konci kalendářního roku), ale tzv. průměrný přepočtený počet (čili vlastně průměrný počet zaměstnanců za celý rok). Do výpočtu se zahrnují pouze zaměstnanci „v pracovním poměru“ (tedy standardně s pracovní smlouvou), nikoli osoby pracující na dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti.

Pochopitelně, ne každý zaměstnavatel může z provozních nebo jiných důvodů takovýto počet osob se ZP zaměstnat. V takovém případě mu zákon umožňuje splnit svou povinnost dvěma dalšími způsoby:

  • tzv. náhradním plněním,
  • nebo povinným odvodem do státního rozpočtu.

Výše uvedené tři způsoby plnění povinného podílu zaměstnanců se ZP je možno libovolně kombinovat.

Povinný odvod do státního rozpočtu činí 2,5 násobek průměrné měsíční mzdy v národním hospodářství za první až třetí čtvrtletí kalendářního roku, v němž povinnost plnit povinný podíl osob se ZP vznikla.

Náhradní plnění zákon definuje jako:

  • odebírání výrobků nebo služeb od zaměstnavatelů zaměstnávajících více než 50 % osob se ZP
  • odebírání výrobků chráněných pracovních dílen provozovaných občanským sdružením, registrovanou církví, nebo obecně prospěšnou společností, nebo zadávání zakázek těmto subjektům.
  • odebírání výrobků nebo služeb od osob se zdravotním postižením, které jsou osobami samostatně výdělečně činnými a nezaměstnávají žádné zaměstnance, nebo zadáváním zakázek těmto osobám.

Hodnota náhradního plnění, která zaměstnavateli v očích zákona „nahradí“ zaměstnání jednoho zaměstnance se ZP, činí sedminásobek průměrné měsíční mzdy v národním hospodářství za první až třetí čtvrtletí kalendářního roku. Je důležité připomenout, že do daného roku lze započíst pouze náhradní plnění v daném roce zaplacené, a jen v hodnotě bez DPH.